Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Παγκόσμια Συνάντηση Αλληλεγγύης στο Καράκας “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” (+video)


Με την συμμετοχή  300 αντιπροσώπων από 95 χώρες ολοκληρώθηκε στο Καράκας  η Παγκόσμια Συνάντηση Αλληλεγγύης
 "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα"

Οι αντιπρόσωποι από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Συνάντηση αλληλεγγύης “Todos Somos Venezuela” καταδίκασαν την κλιμάκωση της επιθετικότητας κατά της δημοκρατίας και της κυριαρχίας της χώρας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με στόχο την ανατροπή του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο.


Επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη και την μαχητική μας υποστήριξη στον λαό της Βενεζουέλας, στην Μπολιβαριανή Επανάσταση και στη λαϊκή κυβέρνηση”, αναφέρει το τελικό ψήφισμα της συνάντησης που ολοκληρώθηκε στο θέατρο Teresa Carreño του Καράκας, με την παρουσία κοινωνικών κινημάτων, πολιτικών κομμάτων και εκπροσώπους διαφόρων τομέων της κοινωνίας.

Η επιθετικότητα εναντίον της Βενεζουέλας είναι μέρος μιας συνολικής στρατηγικής που προωθείται από την Ουάσιγκτον και σκοπεύει να επιβάλει στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής μια νέα εποχή δουλείας και λεηλασίας, με την νεκραανάσταση του Δόγματος Μονρόε, αναφέρει το ψήφισμα.

Επίσης,tο κίνημα “Τodos somos Venezuela” καταδίκασε την απειλή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη νοτιοαμερικανική χώρα που «προκαλεί μια κρίση ιστορικών διαστάσεων στην περιοχή και απρόβλεπτες ανθρώπινες, οικονομικές και οικολογικές επιπτώσεις.

Καταγγέλλει επίσης τις πιέσεις των ΗΠΑ στις κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής για να συμμετάσχουν στις πολιτικές,στρατιωτικές και διπλωματικές κυρώσεις εναντίον Καράκας, με στόχο να καταστρέψει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της περιφερειακής ολοκλήρωσης και να καταργήσει τις αρχές της διακήρυξης της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, ως Zώνη Eιρήνης.

Το τελικό ψήφισμα της παγκόσμιας συνάντησης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” καταδικάζει τις μονομερείς κυρώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω των οποίων αναζητούν να καταστρέψουν την οικονομία της.

Επανέλαβε επίσης το κάλεσμα για σεβασμό της κυριαρχίας της νοτιοαμερικάνικης χώρας και κάλεσε τις εξωτερικές δυνάμεις να μην επεμβαίνουν στον πολιτικό διάλογο και στις εκλογικές διαδικασίες, που επιδιώκουν να επιλύσουν τις διαφορές μεταξύ των Βενεζουελάνων με δημοκρατικά μέσα.

Οι συμμετέχοντες στην συνάντηση υιοθέτησαν επίσης το τελικό ψήφισμα της 15ης Συνόδου Κορυφής της Μπολιβαριανής Συμμαχίας των Λαών της Δικής μας Αμερικής- Συμφωνία για το Εμπόριο των Λαών (ALBA-TRP), η οποία απέρριψε τον αποκλεισμό της Βενεζουέλας από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής, που προγραμματίζεται για τον μήνα Απρίλιο στη Λίμα του Περού. (PL)


Αναρτήσεις ιστολόγιου